Thetida

Het THETIDA-project benadert het beschermen en behouden van het cultureel erfgoed aan de Europese kust en onderwater op een holistische manier. In samenwerking met de TUe zal MOOI Noord-Holland de nadruk leggen op de sociaal-maatschappelijke dimensie van THETIDA.

DuMo Consulent

Monumenteneigenaren die willen verduurzamen door energie te besparen en/of duurzame energie op te wekken kunnen bij de DuMo-consulent van MOOI Noord-Holland terecht voor advies en ondersteuning bij de aanvraag omgevingsvergunning.

Erfgoedvrijwilliger.nl

We zijn trots om te kunnen presenteren dat we onderdeel uitmaken van het landelijke platform Erfgoedvrijwiller.nl. Anna Groentjes is namens MOOI Noord-Holland de Noord-Hollandse Erfgoedcoach.

NOORD-HOLLANDSE WAARDERINGSKAART VOOR STOLPBOERDERIJEN

Onderzoek naar bijna 5.000 oude stolpboerderijen levert verrassende ontdekkingen en waardevolle inzichten op. De stolp is hét landelijk icoon van Noord-Holland. Het onderzoek is uitgevoerd door MOOI Noord-Holland in opdracht van de provincie en bracht onderzoekers tot een genuanceerd en breed gedragen pakket aan voorstellen en maatwerk om zorgvuldige omgang met elke stolp te stimuleren.

Kerkenvisies

Leegrakende kerkgebouwen zijn in heel Nederland aan de orde. Samen met de gemeente formuleren we een visie op gebouwen én mensen. Hoe zorgen met elkaar voor een duurzame toekomst van religieus erfgoed?

Ga naar de bovenkant