• Uitreiking Arie Keppler Prijs 2016 in IJmuiden
  • Uitreiking Arie Keppler Prijs 2016 in IJmuiden
  • Irmgard van Koningsbruggen voorzitter jury
  • Winnaars Arie Keppler Prijs 2016

Foto’s: Kenneth Stamp

4 winnaars Arie Keppler Prijs 2016

Wij zijn trots op deze achtste editie van de Arie Keppler Prijs die maar liefst 89 inzendingen heeft opgeleverd. Uit de 89 inzendingen zijn door de jury 12 projecten geselecteerd als nominatie, drie per categorie. De prijswinnaars zijn bekendgemaakt op vrijdag 23 september tijdens de prijsuitreiking en tevens feestelijke afsluiting van het jubileumevenement OVERMOOI op Plein 1945 voor het prachtige stadhuis van Velsen.
Lees hier het juryrapport,bekijk hier de foto’s van de prijsuitreiking of ga naar alle inzendingen.

DE WINNAARS VAN DE ARIE KEPPLER PRIJS 2016 ZIJN:

Tugelawegblokken Amsterdam winnaar Arie Keppler Prijs 2016

WONINGBOUW
De jury: “De ritmiek en plasticiteit van de gevels, de detaillering van het metselwerk, de frisse kleuraccenten van de mozaïeken van AtelierNL, de subtiele verschillen tussen de twee blokken, de prachtige binnentuinen, de zorgvuldige stedenbouwkundige inpassing: de jury valt van de ene verbazing in de andere. Het is een ongelofelijk knappe prestatie om dit soort kwaliteit voor elkaar te krijgen in blokken die voor de helft uit sociale woningbouw bestaan.

De Kampanje Den Helder winnaar Arie Keppler Prijs 2016

UTILITEITSBOUW

De jury: “Dit project is meer dan een herbestemming; het is een  kunststukje van stedelijke transformatie. Het silhouet van de loods is flink veranderd door de toevoeging van een toneeltoren. Dat is niet storend, integendeel. Een van de juryleden zegt zelfs nog nooit zo’n mooie toneeltoren gezien te hebben. In schouwburg De Kampanje draait alles om zien en gezien worden”

Nieuwe Hondsbossche Duinen winnaar Arie Keppler Prijs 2016

RUIMTELIJKE ORDENING

De jury: “Met de aanleg van dit gloednieuwe duinlandschap kan men in Noord-Holland de komende jaren de voeten drooghouden. Ook heeft deze dijkversterking een nieuw verblijfslandschap opgeleverd. Dit is wat we goed kunnen in dit land. Hier is van de nood een deugd gemaakt op basis van natuurwetten, door middel van een indrukwekkend staaltje ingenieurskunst”

Tandwielenfabriek Amsterdam winnaar Arie Keppler Prijs 2016

CULTUURHISTORIE

De jury: “Deze herontwikkeling illustreert een van de stokpaardjes van de jury: cultureel erfgoed als dragende kracht voor eigentijdse ruimtelijke kwaliteit. Hoewel het fabriekspand geen monumentenstatus heeft, gaat het hier wel degelijk om waardevol erfgoed. Het pand heeft niet alleen zijn introverte, industriële karakter behouden, maar de transformatie vertelt ook het verhaal over de recentere geschiedenis van de buurt.”

GENOMINEERDEN ARIE KEPPLER PRIJS 2016

Woningbouw

Stedenbouw, Landschap en Ruimtelijke Ordening

Dé Noord-Hollandse prijs voor omgevingskwaliteit

De Jury

 

Achtste editie

MOOI Noord-Holland schrijft voor de achtste keer de Arie Keppler Prijs uit. De prijs wordt uitgereikt aan personen of organisaties die de afgelopen twee jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap of ruimtelijke ordening en cultuurhistorie in de provincie Noord-Holland. Lees hier wie de winnaars van 2014 waren.

“DE VOORNAAMSTE REDEN OM IN TE ZENDEN IS DE OVERTUIGING DAT DEZE BIJDRAGE KWALITEIT EN SCHOONHEID TOEVOEGT AAN NOORD-HOLLAND, OMDAT, IN DE WOORDEN VAN ARIE KEPPLER, SCHOONHEID EEN VREUGDE VOOR EEUWEN IS”

DRS. IRMGARD VAN KONINGSBRUGGEN, JURYVOORZITTER