Categorie

Cultuurhistorie als inspiratiebron, Klimaatadaptatie, duurzaamheid en energietransitie, Transformatie landelijk gebied
Stem op deze inzending!

Projectgegevens

Naam project
Gemeentewerf Katwoude
Functie/ invulling van het gebouw of gebied
Gemeentewerf
Adres
Hoogedijk 2
Plaats
Katwoude
Gemeente
Waterland
Gerealiseerd in
2019
(Bruto) Oppervlak (m2)
1900 m2
Bouwsom (euro)
€ 3.500.000,-

Algemene toelichting op het project

Het plan betreft de nieuwbouw van de Gemeentewerf op een bijzondere locatie aan de Hoogedijk te Katwoude. Het ontwerp vereist volgens het Beeldkwaliteitsplan Katwoude om een zorgvuldige inpassing in de karakteristieke landelijke omgeving. Hiertoe is het ontwerp opgedeeld in drie bouwvolumes, die in schaal, de kapvormen en in gekozen materiaalgebruik op een eigentijdse wijze harmoniëren met de agrarische omgeving. Ook de hoge ambitie met betrekking tot duurzaamheid en het realiseren van een Energie Neutraal gebouw is direct in het ontwerp voor zowel de bebouwing als terreininrichting afleesbaar. Het plan voor de Gemeentewerf voorziet in werkplaatsen, stallingsruimtes, opslagruimtes en de nodige personeelsvoorzieningen aan de voorzijde van het plan. Vooral de keuze voor houtconstructies en geïsoleerde houten dak- en gevelelementen en voornamelijk houten afwerkingen laten ook van binnen zien dat het project is gerealiseerd vanuit een Duurzaam, Energieneutraal planconcept en de hoge ambitie voor Circulair Bouwen. Houtbouw is de toekomst, en bovendien is hout mooi!

Indiener

Naam indiener
Ronald van Hek

Ontwerper/ Beleidsmaker

Naam bureau/ organisatie
M@@T architecten & adviseurs
Naam projectontwerper(s)/ beleidsmaker(s)
Ronald van Hek

Opdrachtgever

Naam opdrachtgever
Gemeente Waterland

Betrokken partijen

Relevante adviseurs
M@@T architecten & adviseurs , Berkhout Tros Bouwadviseurs, Bouwgroep Buitenhuis
Naam gebruiker
Gemeente Waterland buitendienst
Naam fotograaf
Ronald van Hek

Afbeeldingen & Projectinformatie

Download hier de projectinformatie PDF

Deel deze inzending