Categorie

Stedelijke vernieuwing
Stem op deze inzending!

Projectgegevens

Naam project
Appartementengebouw Simon van Haerlem
Functie/ invulling van het gebouw of gebied
Woongebouw
Adres
Jeronimus Cooymansstraat/Simon van Haerlemstraat
Plaats
Heemskerk
Gemeente
Heemskerk
Gerealiseerd in
2019

Algemene toelichting op het project

In de herstructureringswijk aan de Simon van Haerlemstraat in Heemskerk zijn twee appartementengebouwen langs het water ontworpen. Eén van deze gebouw is opgeleverd. Binnen de contour van het bestemmingsplan is een herkenbare solid aan het water ontworpen. Het volume is in twee massa’s opgedeeld, met beide een schuin dak als beëindiging. De gevel aan het water is transparant ontworpen. Balkons worden verspringend in het gevelgrid opgenomen. De andere gevels zijn als meer gesloten baksteengevels ontworpen. Het gebouw staat op een halfverdiepte parkeergarage, die als plint in het gebouw aanwezig is.

Indiener

Naam indiener
Ton van 't Hoff

Ontwerper/ Beleidsmaker

Naam bureau/ organisatie
BBHD architecten & ingenieurs
Naam projectontwerper(s)/ beleidsmaker(s)
Ton van 't Hoff

Opdrachtgever

Naam opdrachtgever
C. Nelis Bouw & Ontwikkeling

Betrokken partijen

Naam fotograaf
D. Lokhorst en C. Nelis Bouw & Ontwikkeling

Afbeeldingen & Projectinformatie

Download hier de projectinformatie PDF

Deel deze inzending