Graag nodigen we je uit voor de volgende adviseursbijeenkomst op dinsdagavond 7 november vanaf 19.00 uur. Ook deze bijeenkomst staat in het teken van de geleidelijke verbreding van onze adviestaak o.a. in relatie tot de invoering van de Omgevingswet op 1 januari 2024.

De vorige adviseursbijeenkomst stond in het teken van erfgoed en herkomstwaarde. De komende bijeenkomst heeft de toekomstwaarde en duurzaamheid als onderwerp. Duurzaamheid wordt meer en meer een vanzelfsprekend onderdeel bij onze advisering. Deze avond focussen we ons op kwaliteitsadvisering in relatie tot duurzaamheid, en in het bijzonder op biobased- en natuurinclusief bouwen.

Lian Blok van het College van Rijksadviseurs neemt ons mee in de landelijke ontwikkelingen op het gebied van biobased en natuurinclusief bouwen en schetst het speelveld presenteert en Bob van der Zande van de Metropoolregio Amsterdam vertelt over de Green Deal Houtbouw en de kansen en uitdagingen van houtbouw voor gemeenten.

Ook introduceren we tijdens deze bijeenkomst de leden van het net gevormde team duurzame ruimtelijke kwaliteit en halen we de eerste ideeën op voor een toekomstig opleidingstraject. Dit adviseursteam moet ervoor zorgen dat duurzaamheid een nog steviger fundament krijgt in ons advieswerk.
Leden van het team duurzame ruimtelijke kwaliteit krijgen voorafgaand aan de bijeenkomst een apart bericht.

Aanmelden
Deze bijeenkomst is voor álle adviseurs belangrijk als voorbereiding op de gevraagde kennis en ervaring onder de Omgevingswet. Daarom is deze bijeenkomst declarabel (1,5 uur) voor vaste adviseurs.
We beginnen de avond al om 19:00 uur i.v.m. de lengte van het programma.
Om 18.00 wordt er een eenvoudige vegetarische maaltijd verzorgd, je bent welkom om mee te eten. Graag hieronder de optie ik eet mee aanvinken.

Programma

18.00 Maaltijd (optioneel)
19.00 Welkom en introductie JEF Mühren (MOOI NH)
19.30 Lian Blok (CRa): Welke landelijke ontwikkelingen zijn er op het gebied van biobased en natuurinclusief bouwen en hoe is het speelveld?
19.55 Bob van der Zande (MRA) Hoe kunnen gemeentes ambities op het gebied van duurzaam bouwen implementeren in hun beleid en wat zijn goede voorbeelden en knelpunten uit de Greendeal Houtbouw?
20.20 pauze
20.30 Panelgesprek over de vraag: Aan welke knoppen kunnen gemeentes draaien en welke rol kan de commissie vervullen na de invoering van de Omgevingswet?
20.55 Speeddate met de leden van het team duurzame ruimtelijke kwaliteit
21.30 Borrel

Meld je hieronder aan.

Ik eet mee *