Erfgoedadvisering door de gemeentelijke adviescommissie

Vanaf 1 januari zijn de meeste adviescommissies van MOOI Noord-Holland integraal: monumentenadviseurs adviseren mee over nieuwbouwplannen en de andere commissieleden adviseren mee over erfgoedplannen. Erfgoed is in de Omgevingswet nadrukkelijker verankerd en ook de omgeving van het monument gaat een rol spelen. Wat betekenen deze veranderingen voor de taken van de gemeentelijke adviescommissie en wat betekent dit voor de benodigde basiskennis van alle adviseurs?

Na een introductie over de veranderende samenstelling, adviestaak en adviesrol van onze commissies vanaf volgend jaar, gaan we hierover met elkaar in gesprek.

Bouwhistorisch en waardestellend onderzoek

Het tweede deel van het programma gaat over het belang van een redengevende omschrijving, een bouwhistorische verkenning en andere soorten waardestellend onderzoek. Marcel Heijmans (bouwhistoricus en restauratiearchitect) biedt zijn visie op de waarde van onderzoek voor het advieswerk. Op basis hiervan gaan we met elkaar in gesprek.

Aanmelden

Deze bijeenkomst is voor álle adviseurs belangrijk als voorbereiding op onze nieuwe rol als de Omgevingswet ingaat. Daarom is deze bijeenkomst declarabel (1,5 uur) voor vaste adviseurs. Meld je aan via onderstaande knop. Zonder tegenbericht gaan we uit van je komst.

Locatie

Villa Hollandzaal, Emmastraat in Alkmaar.

Programma

Inloop: 19:00 uur
Start programma: 19:30.
Borrel: 21:30 uur