OFFICE ASSISTANT / BUREAU ASSISTENT 

(16 – 20 uur)

Onze organisatie

MOOI Noord-Holland is een onafhankelijke en niet-commerciële adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland. Wij zijn adviseurs omgevingskwaliteit.

De naam MOOI Noord-Holland staat voor een Noord-Holland waar mensen met plezier wonen, werken of recreëren. We noemen dat ‘mooi’ in de brede zin van het woord: het gaat om een leefomgeving die functioneel, duurzaam en aantrekkelijk is. ‘Mooi’ is overal anders. Omgevingskwaliteit heeft geen vastomlijnd eindbeeld maar kan groeien als mensen samenwerken aan een ruimtelijke verandering. MOOI Noord-Holland biedt ondersteuning bij dit groeiproces. We doen dat altijd vanuit het algemeen belang.

Wat ga jij doen

Jij bent de rechterhand van de Office-manager. Samen zorgen jullie dat alle zaken (facilitair en administratief) op kantoor goed lopen en dat het team (ca. 20fte.) optimaal kan werken. Op de dagen dat je aanwezig bent op kantoor ben je het eerste aanspreekpunt voor gasten. Je handelt telefoontjes en correspondentie netjes af. Daarnaast geef je support aan HR en Communicatie en doet diverse (administratieve) taken, zoals het archiveren van documenten op onze server en aanpassingen op onze websites. Je beheert het CRM systeem en ondersteunt de organisatie bij de productie van (publieksgerichte) bijeenkomsten.

Kortom; een zeer veelzijdige functie, waarin je jouw organisatietalent goed kunt gebruiken.

Wie ben jij
Je hebt ervaring als Office-Assistant, bent enthousiast en niet bang om initiatief te tonen. Een kantoor waar alles op rolletjes loopt: daar word jij gelukkig van. De reden waarom jij deel wilt uitmaken van MOOI Noord-Holland is om jouw organisatietalent en servicegerichtheid in je werk toe te kunnen passen. Je beheerst Microsoft Office (Outlook, Word, Excel, Powerpoint). Het is fijn als je ervaring hebt met automatiseringssystemen/websitebeheer (CMS), CRM (Perfect View) en Mailchimp. Je beheerst de Nederlandse taal goed, zowel in woord als in schrift. Je woont in Alkmaar of directe omgeving.

Wij bieden

Als Office-Assistant kom je terecht in het warme MOOI Noord-Holland team dat met passie werkt aan een mooier en duurzamer Noord-Holland voor iedereen. Het kantoor is gevestigd in een Rijksmonument in het centrum van Alkmaar. Op loop/fietsafstand van het station.
Wij bieden een zelfstandige functie voor 16 – 20 uur met een marktconform salaris volgens de CAO architectenbureaus functiegroep Bureauondersteuning niveau D (€ 2427 – 2674 op basis van 40 uur). Je werkt bijvoorbeeld elke dag een paar uur en dit hoeven niet altijd dezelfde uren te zijn. Hierdoor is het goed te combineren met andere werkzaamheden of met ouderschap, zorgtaken etc..

We willen dat ons team een afspiegeling van de bevolking van Noord-Holland wordt. Het gaat ons om jouw unieke kwaliteiten. Herken jij je hierin en wil jij bijdragen aan een inclusief MOOI Noord-Holland? Kom ons verrijken en solliciteer!

Solliciteren en informatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Sanne van Zoest via s.vanzoest@mooinoord-holland.nl of via 072-5204459.
Je CV met vermelding ‘sollicitatie Office Assistant’ mag je sturen voor 24 juni 2022 naar Info@mooinoord-holland.nl.

Voor de recruiters die dit lezen, heel erg bedankt voor je (ongevraagde) hulp bij het invullen van deze vacature, maar wij zoeken onze kandidaten zelf.