Irmgard van Koningsbruggen, voorzitter jury Arie Keppler Prijs

Irmgard van Koningsbruggen, voorzitter

Irmgard van Koningsbruggen (1955) is kunst- en architectuurhistoricus en heeft ruime ervaring in advisering op het gebied van erfgoed en ruimtelijk ontwikkeling en als docent in het universitaire onderwijs waaronder de VU. Momenteel is zij lid van de ARO Noord-Holland, de Commissie Welstand en Monumenten in Hilversum en de Adviescommissie Cultuurhistorie in Leiden. Daarnaast is zij bestuurslid van het Dudok Architectuur Centrum in Hilversum en MOOI Noord-Holland.

Jandirk Hoekstra, jurylid Arie Keppler Prijs

Jandirk Hoekstra, jurylid

Jandirk Hoekstra (1953) is landschapsarchitect, directeur van H+N+S Landschapsarchitecten en Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit (PARK) voor de provincie Noord-Holland. In deze functie adviseert hij het provinciaal bestuur over actuele regionale ruimtelijke opgaven, zoals veranderingen in het agrarisch landschap, de landschappen rond grote steden en ontwikkelingen in de Kop van Noord-Holland. Daarbij besteedt Jandirk steeds aandacht aan de ruimtelijke inpasbaarheid van de plannen. Eerder leidde hij een groot aantal ontwerp-ateliers rond ruimtelijke kwaliteit en was hij gastdocent Landschapsarchitectuur aan diverse universiteiten in binnen- en buitenland. Jandirk neemt namens de provincie deel aan de jury van de Arie Keppler Prijs.

Dana Ponec, jurylid Arie Keppler Prijs

Dana Ponec, jurylid

De van origine Praagse architect Dana Ponec (1964) is architect en mede-eigenaar van het architectenbureau Ponec de Winter. Ze houdt zich bezig met ruimtelijke ontwikkelingen in de leefomgeving en de processen die daarbij horen, in de breedste zin van het woord. Als ontwerper, als strategisch adviseur en als docent. Dat doet ze nooit alleen. Voor een complex organisme als de leefomgeving is gezamenlijke wijsheid nodig en daarom gaat Dana nauwe samenwerkingen aan met andere disciplines en organisaties. In dezelfde lijn past haar integrale advieswerk voor MOOI Noord-Holland. Dana jureerde eerder voor de Hedy d’Anconaprijs en de Vredeman de Vriesprijs.

Jan-Richard Kikkert, jurylid Arie Keppler Prijs

Jan-Richard Kikkert, jurylid

De Amsterdamse architect Jan-Richard Kikkert (1963) is architect en eigenaar van het architectenbureau K2. In 2003 werd K2 geselecteerd voor ‘De elite van morgen’ als een van de 14 jonge Nederlandse bureaus waarvan verwacht werd dat zij de architectonische ontwikkelingen in de komende 20 jaar een belangrijke impuls zouden geven. Het bureau won diverse prijsvragen en beursen waaronder Europan 6.  Jan-Richard Kikkert is naast zijn bureau actief als docent op diverse architectuurscholen in binnen- en buitenland. Sinds 2013 is hij als adviseur verbonden aan MOOI Noord Holland.

Jef Muhren, directeur

Jef Mühren, secretaris

Jef Mühren (1964) is sociaal geograaf, planoloog en stedenbouwkundig adviseur. In de jaren negentig gaf hij samen met twee compagnons leiding aan het Rotterdamse bureau SAS architecten. Naast het vervaardigen van stedenbouwkundige en architectonische ontwerpen hield het bureau zich ook bezig met het opstellen van welstandsnota’s en beeldkwaliteitsplannen. In 2002 startte JEF het bureau MUD, voornamelijk werkzaam op het terrein van stedenbouwkundig advies en project- en interim-management. Sinds 2003 is hij als adviseur verbonden aan MOOI Noord-Holland. In 2009 werd JEF directeur van de stichting MOOI Noord-Holland. JEF was ook jurylid en secretaris in de afgelopen drie edities van de Arie Keppler Prijs en waarborgt de continuïteit en doelstelling van de prijsvraag.