Groot plan in Egmond aan Zee

Nieuwbouw, Egmond aan Zee

De hoeklocatie Julianastraat/Bergstraat wordt herontwikkeld. In eerste instantie is het de wens om zestien kleinschalige appartementen te realiseren voor starters en senioren.

Beeld: Impressie Julianastraat plan eind 2020, Creatio Leijen, bouwkundig ontwerp

De hoeklocatie Julianastraat/Bergstraat wordt herontwikkeld. In eerste instantie is het de wens om zestien kleinschalige appartementen te realiseren voor starters en senioren. Uiteindelijk worden het dertig appartementen en een parkeergarage. Een flinke ontwikkeling dus, tegen het oude gedeelte van Egmond aan. De bestaande bebouwing wordt hiervoor gesloopt. De kerk in de omgeving heeft geen bezwaren tegen de plannen. Het bestemmingsplan maakt de hoogte mogelijk.

De commissie bespreekt in 2020 in een vijftal overleggen de plannen. In eerste instantie vindt zij de architectuur te afwijkend van wat gebruikelijk is in de omgeving. Zij vraagt om wat meer aan te sluiten bij de oude panden en om wat samenhang en meer kleinschaligheid in het geheel aan te brengen. Eind 2020 zijn er volgens de commissie grote stappen voorwaarts gemaakt. Het binnenplein behoeft nog wel wat aandacht. De commissie wacht nu op de aanvraag voor een omgevingsvergunning.

Gevelbeeld Julianastraat, eerste plan, Creatio Leijen, bouwkundig ontwerp
Gevelbeeld Julianastraat, plan eind 2020, Creatio Leijen, bouwkundig ontwerp