• 8 september 2018
    10:00 - 17:00

Villa Holland geopend voor Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag 2018 zal Villa Holland, het kantoor van MOOI Noord-Holland, haar deuren openen. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de voormalige dokterswoning in neo-Hollandse renaissancestijl.

KAART VAN NOORD-HOLLAND DWARS DOOR HET GEBOUW

Het pand, in 1907 gebouwd naar een ontwerp van architect J.A.G. van der Steur, is sinds 2003 meermalen onder handen genomen om te voldoen aan de eisen van een hedendaags kantoor.

Naast een grondige restauratie, onder leiding van Rob de Vries van architectenbureau De Vries Urban Architecture, werden later aangebrachte betimmeringen weggehaald en verschillende ruimten naar de oorspronkelijke staat teruggebracht. Dit creëerde een lichte, open ruimte versterkt door de eigentijdse, felle kleuren die werden gebruikt voor het interieur van het pand.

In 2008 is de eerste interieurmetamorfose uitgevoerd en zijn alle kleuren aangepast en in 2015 is wederom gekozen voor een eigentijdse invulling van de wanden. Bij deze aanpassing is niet gekozen voor een nieuwe kleur maar zijn, volgens de nieuwste ontwikkelingen, grote prints op de wanden aangebracht. Zo is nu dwars door het hele gebouw een grote kaart van Noord Holland te bewonderen. Het historische karakter van het pand en de hedendaagse benadering vinden en versterken elkaar in Villa Holland.

HISTORISCH KARAKTER EN EIGENTIJDS INTERIEUR

Niet alleen wordt zo aandacht gegeven aan het uitgestrekte en veelzijdige werkgebied van de stichting met al zijn bijzondere landschappen, structuren en patronen, maar ook wordt een mooie combinatie gevonden van een zorgvuldig beheer van het monumentale pand en een spannende en eigentijdse wandbekleding en inrichting. MOOI Noord-Holland vraagt hiermee aandacht voor hedendaagse architectuur- en interieurontwikkelingen, gestoeld op de gedachte behoud door ontwikkeling.

 

      

locatie  

Telefoon locatie 072 520 44 59

Adres
Emmastraat 111, 1814 DP, Alkmaar

Beschrijving:

Villa Holland in Alkmaar

Aan de singel in het stadcentrum van Alkmaar bevindt zich Villa Holland. De monumentale villa in neo-Hollandse renaissancestijl is de thuisbasis van MOOI Noord-Holland adviseurs omgevingskwaliteit. Villa Holland beschikt over een sfeervolle zaal waar lezingen, bijeenkomsten en cursussen worden gegeven.