• 1 september 2017 - 30 september 2017
    10:00 - 19:00

De enorme luchtfoto van Noord-Holland op schaal 1:2000 landt op de Landschapstriënnale 2017 in de Haarlemmermeer. 

MOOI Noord-Holland heeft deze reproductie laten maken om de geïnteresseerde burger te betrekken en bewust te maken van zijn of haar leefomgeving. We willen op een toegankelijke en inspirerende manier vertellen over het ontstaan van Noord-Holland en hoe dit alles in hoge mate door mensenhanden is ontworpen.

De luchtfoto is bij uitstek het middel, het podium, om mensen verbanden uit te uitleggen tussen de grond waarop ze leven, het huis waarin ze wonen, de inrichting van de straat, de vorm van het dorp en de structuur van het landschap. We gaan daarbij het gesprek aan op welke wijze we de kwaliteit van onze leefomgeving de komende decennia kunnen behouden en ontwikkelen.

De luchtfoto:

·        30 x 60 meter groot (half voetbalveld)

·        schaal 1:2000

·        zeildoeken 5 x 5 m verbonden door klittenband

·        ontwikkeld i.s.m. Bruno Doedens, Stichting Landschapstheater en Meer (SLeM)

·        met steun van VSB fonds en Prins Bernard Cultuurfonds

Landschapstriënnale 2017

De Landschapstriënnale wordt elke 3 jaar georganiseerd om het bewustzijn van ons waardevolle cultuurlandschap te bevorderen. Het evenement is voor iedereen die zich met het landschap bezighoudt, zich ermee verbonden voelt en er graag is. Dit jaar vindt de Landschapstriënnale plaats in PARK21 in de Haarlemmermeer van 1 t/m 30 september. Hoofdlocatie is het erf van boer Dirk. MOOI Noord-Holland organiseert een tweetal activiteiten voor het programma: de Expeditie Mooi in Noord-Holland namens het Steunpunt Monumenten en Archeologie en het scholenprogramma voor basisschoolleerlingen uit de buurt.

Klik hier voor meer informatie over de Landschapstriënnale.

 

     

locatie  

Adres
Hoofdweg 1041, 2152 LJ, Nieuw-Vennep

Beschrijving:

Hoofdlocatie van de Landschapstriënnale 2017 in de Haarlemmermeer.