Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • Exacte datum n.t.b.
    5 juli 2018
    12:00 - 17:00

Praktijkwerkplaats

Aan de slag met het Omgevingsplan
Minder abstracte vergezichten, meer gewoon maken

donderdag 5 juli van 12:00 tot 17:00 uur in Villa Holland in Alkmaar
voor beleidsmakers en kwartiermakers van de Omgevingswet

Zorg voor omgevingskwaliteit

Zorg voor goede omgevingskwaliteit is een van de maatschappelijke doelstellingen van de Omgevingswet. In de toelichting van de Omgevingswet wordt omgevingskwaliteit beschreven als; ‘het belang van aspecten als cultureel erfgoed, architectonische kwaliteit van bouwwerken, stedenbouwkundige kwaliteit en kwaliteit van natuur en landschap.’ Het is de missie van MOOI Noord-Holland om gemeenten te ondersteunen bij het streven naar en bevorderen van een goede omgevingskwaliteit.

Concreet aan de slag

Vorig jaar is het Omgevingsplan Op Kwaliteit (OOK) gepresenteerd; modern en integraal omgevingsbeleid aan de hand van tien principes. Nu gaan we echt aan de slag met elkaar. Tijdens deze praktijkwerkplaats ontwerpen we samen een vernieuwend omgevingsplan aan de hand van een concrete casus uit de gemeente Heemskerk. Dit doen we samen met Rho Adviseurs voor Leefruimte, Bas Schout rv&b en de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit.

Deelname

Aanmelden kan via onderstaande knop. Mocht u niet meer de juiste persoon zijn voor deze uitnodiging, horen wij dat graag. U kunt de uitnodiging ook doorsturen naar uw collega’s. Voor deelname is aanmelding een vereiste. We zien u graag donderdag 5 juli!

 

locatie  

Telefoon locatie 072 520 44 59

Adres
Emmastraat 111, 1814 DP, Alkmaar

Beschrijving:

Villa Holland in Alkmaar

Aan de singel in het stadcentrum van Alkmaar bevindt zich Villa Holland. De monumentale villa in neo-Hollandse renaissancestijl is de thuisbasis van MOOI Noord-Holland adviseurs omgevingskwaliteit. Villa Holland beschikt over een sfeervolle zaal waar lezingen, bijeenkomsten en cursussen worden gegeven.