Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • Jan Wilslezing 2022
    14 maart 2022
    19:00 - 21:30

Rijksbouwmeester Francesco Veenstra

Rijksbouwmeester Francesco Veenstra (1973) is vanaf september dit jaar officieel in functie. We zijn benieuwd naar zijn agenda. Hij treedt immers in de voetsporen van Floris Alkemade (Jan Wils Lezing 2017), die zijn termijn onlangs afsloot met de uitnodigende boodschap: ‘de kunst van richting te veranderen’.

Een dringend appél

De boodschap van Floris Alkemade was eerder een dringend appèl dan een vrijblijvende uitnodiging, want we staan voor complexe vraagstukken. De circulaire economie, de prangende woon- en werkopgave, de energietransitie, de transitie in ons voedsel- en landbouwsysteem, de waterberging- en waterveiligheidsopgave, mobiliteit, biodiversiteit etc. etc.? Al deze onderwerpen dringen om voorrang en zijn het meest gediend bij een integrale benadering. Hoe geven we verder uitwerking aan de NOVI, het Panorama Nederland, en de invulling van een nieuwe Bouwcultuur?

Moedige keuzes

Rijksbouwmeester Francesco Veenstra werpt alvast een blik vooruit in een interview met Architectenweb: “Voor de ruimtelijke opgaven die voor ons liggen bestaat niet één enkele oplossing, maar we moeten aan een veelheid van oplossingen werken. En al die oplossingen leggen een claim op de ruimte. Er is genoeg ruimte in Nederland, maar niet voor al die claims, dus we moeten moedige keuzes maken.”

Waar

HAL25, Pettemerstraat 15 in Alkmaar
Link locatie Google Maps: https://goo.gl/maps/uPBkC8nWZcy22sx68

Openbaar vervoer: Vanaf Station Alkmaar is het 8 minuten lopen.

Parkeren is mogelijk tegenover HAL25 op parkeerterrein Parcade Alkmaar Overstad.
Link locatie Google Maps: https://goo.gl/maps/ypPwKony96e7LLAg6

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via onderstaande rode knop.  Alles onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.

(Beeld: College van Rijksadviseurs )