• 5 juni 2018
    20:00 - 22:00

Erfgoedavond over de Schermer, Graft-De Rijp en Beemster

Op dinsdagavond 5 juni organiseert Landschap Noord-Holland samen met de Alkmaarse erfgoedstichting Adapt een boeiende erfgoedavond “Zo doen wij dat hier” in De Rijp. We staan stil bij de erfgoedontwikkeling in de voormalige gemeenten Schermer en Graft-De Rijp (tegenwoordig gemeente Alkmaar) en de Beemster. Welke kenmerken maken dit landschap zo uniek en hoe is dat zo gekomen? Hoe zou u zelf die kwaliteiten kunnen benutten in uw eigen tuin of op het eigen erf? Sprekers zijn o.a. historisch-geograaf Edwin Raap van Landschap Noord-Holland, bouwhistoricus Steven Kalverdijk en ervenconsulent Marlous Ruiter van MOOI Noord-Holland.

Ervenconsulent

Boererven bepalen mede het aanzien van het Noord-Hollandse landschap. Erven veranderen in hoog tempo en veranderen vaak ook van functie. In samenwerking met Landschap Noord-Holland zet MOOI Noord-Holland zich in om de typische landschapskenmerken van de erven herkenbaar te houden. Dat betekent ruimte voor ontwikkeling met behoud van de landschappelijke kwaliteiten.

De ervenconsulent is een gespecialiseerde adviseur, meestal een landschapsarchitect. Hij of zij kan bij u langs komen voor een ‘keukentafelgesprek’ wanneer er veranderingen op uw erf gaan plaatsvinden door bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe schuur of de aanleg van de tuin. Hier leest u wat de ervenconsulent voor u kan betekenen.

Praktische informatie

De erfgoedavond is interessant voor iedereen die erfgoed een warm hart toedraagt. Voorzitter tijdens deze avond is Henk Baas, hoofd landschap van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De avond op 5 juni is in cultureel centrum De Groene Zwaan, Rechtestraat 12 te De Rijp. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Na afloop mogen wij alle aanwezigen een exemplaar cadeau doen van de plaatselijke versie van het handboek ‘Ontwerp uw eigen erf” van Landschap Noord-Holland (zolang de voorraad strekt).